O nama

O nama

U srpnju 2013. godine Biskupijski Caritas Mostar je osnovao Gospodarsko društvo za upošljavanje osoba s invaliditetom RAD-DAR. U svom radu Caritas Mostar poseban naglasak stavlja na skrb o osobama s invaliditetom. Uz usluge smještaja, rehabilitacije i prilagođene edukacije koje Centar Sveta Obitelj nudi osobama s posebnim potrebama, u radionicama Nazaret, Emanuel i Betlehem omogućena im je i radno-okupaciona terapija te socijalna inkluzija. Dugogodišnje iskustvo u radu s osobama s invaliditetom i postojeće zakonske odredbe omogućile su osnivanje Društva RAD-DAR.

Osnivajući Gospodarsko društvo RAD-DAR, Caritas Mostar ide korak dalje u skrbi za osobe s invaliditetom te im daje priliku i za zaposlenje. Unatoč činjenici da je u vremenu u kojem živimo i onima najsposobnijima teško pronaći posao, a osobama s invaliditetom san o zaposlenju uglavnom nedostižan, Caritas Mostar je u Gospodarskom društvu RAD-DAR zaposlio pet osoba s invaliditetom i na taj način njihov san pretvorio u stvarnost. To govori i sam naziv Društva RAD-DAR: na DAR su dobili mogućnosti RAD-a. Za svoj rad primaju redovitu plaću kao i zdravstveno i mirovinsko osiguranje.

Naši ciljevi

Pozitivni i uvažavajući odnos prema osobama s invaliditetom, stvaranje uvjeta za njihovo osposobljavanje i zapošljavanje, obveza je svakog civiliziranog društva. Stupanj civilizacije nekog društva mjeri se i u njegovom odnosu prema osobama s invaliditetom. Taj odnos ne podrazumijeva žaljenje, već razumijevanje, što je temelj za ostvarivanje našeg konačnog cilja, a to je inkluzija osoba s invaliditetom u školu, radnu sredinu i kvalitetan društveni život.

Čime se bavimo    

Od osnutka do danas, primarne aktivnosti RAD-DARa odnosile su se na proizvodnju suvenira, dekorativnih i uporabnih predmeta od različitih vrsta materijala. Nudimo i usluge uramljivanja slika te graviranje i rezanje različitih materijala na laserskom uređaju. Krajem 2014. godine naše aktivnosti proširili smo i na područje poljoprivredne proizvodnje. Trenutno se, u plastenicima i na otvorenoj površini, bavimo uzgojem različitih povrtnih kultura koje nudimo na otvorenom tržištu.

Naši proizvodi

Kako bismo zadovoljili potrebe tržišta i naših kupaca proizvode smo podijelili u nekoliko skupina/kategorija:

  • Dekorativni i uporabni predmeti
  • Religijski suveniri
  • Poslovni darovi
  • Didaktičke igračke
  • Prigodni darovi
  • Uramljivanje slika
  • Laserska obrada materijala
  • Poljoprivredni proizvodi

Kupovinom proizvoda nastalih u RAD-DARu pomažete djelovanje Caritasovih radionica za osobe s invaliditetom i našeg Društva. Istodobno omogućavate stvaranje preduvjeta za nova upošljavanja, kao i ispunjenje uvjeta da osobe s invaliditetom postanu ravnopravni članovi društva s riješenim socijalnim statusom, ekonomskom sigurnošću, i zdravstvenom zaštitom.

sloganmalidarovi